aanmelden nieuwsbrief

Het werk van studio dara bevindt zich op het snijvlak van architectuur en meubelontwerp. Elk ontwerp wordt gekenmerkt door de wisselwerking tussen deze twee disciplines en wordt veelal een kunstzinnig object. Het fijnzinnige van meubilair kan worden ontdekt in de ontwerpen voor gebouwen. Elementen uit de architectuur worden toegepast op het ontwerpen van meubels.

De ontwerpen zijn ingetogen en innovatief en hebben sterke aandacht voor functionaliteit, efficiëntie en een uitgesproken detaillering. Studio dara is gefascineerd door eenvoudige en natuurlijke materialen. Van het ontwerp wordt eerst een schaalmodel gemaakt om de opdrachtgever op een unieke wijze inzicht te geven in het ontwerp.

De meubelontwerpen worden op een ambachtelijke wijze in eigen studio geproduceerd. Elk ontwerp is uniek of kan in kleine oplage gemaakt worden. Uit oogpunt van duurzaamheid en uit fascinatie wordt afvalhout van verschillende soorten hout hergebruikt voor een tweede leven. Veel van de ontwerpen zijn een zoektocht naar innovatieve of juist ouderwetse materialen die in een ander jasje kunnen worden gebruikt.Foto profiel