aanmelden nieuwsbrief
316

boomhuis wies

Samen met de tienjarige opdrachtgever is een boomhuis ontworpen en ook door studio dara gerealiseerd in een stadstuin in Tilburg. Voorwaarde was een ongehinderde toegang tot het perceel vanuit de achterliggende brandgang. Dit gegeven heeft de doorsnede gevormd en geeft de mogelijkheid tot een hoog deel (zit- en slaapbank) en een laag deel (toegang).

De vorm van het dak is ontstaan uit de wens een bereikbaar dak te hebben om op te klimmen en een deel als zitgelegenheid te gebruiken georiënteerd op het zuiden. Het boomhuis heeft daardoor drie totaal verschillende niveaus en is tegelijkertijd speeltoestel, kampeerhut en afdak middenin de begroeiing.

De ruimte is door verschillende ingrepen, zoals doorklimbare schuiframen, klimladders en luiken voor de ramen dienend als tafel, multifunctioneel bruikbaar. Het boomhuis is volledig gebouwd van verzameld afvalhout en hergebruikt plexiglas. Het afvalhout is onbewerkt gelaten zodat het in de loop van de tijd opnieuw vergrijsd.

Boomhuis Wies

Plaats: Tilburg
Ontwerp: 2008
Realisatie: 2008
Omvang: 15 m2
Opdrachtgever: particulier