aanmelden nieuwsbrief
317
223
61

haakwoningen

Op het terrein van het voormalige Dr. Neherlaboratorium heeft Van Heerden en Partners een renovatie uitgevoerd van het bestaande laboratoriumgebouw tot comfort-appartementen. Direct naast het terrein is de locatie van voormalige stomerij Rosenburg vrijgekomen. Op dit kavel in een invulling gezocht die een naadloze overgang teweegbrengt tussen de bestaande woonwijk en de naastgelegen herontwikkelde parkachtige woonomgeving.
 

In de directe omgeving zijn monumentale hofjes in een open variant gebouwd. Dit gegeven is gebruikt om een nieuw type hofje te ontwikkelen. Een configuratie van acht woningen met tuin is gebouwd rondom een besloten binnenplaats. Elke ‘haak’ bestaat uit een tuingerichte woning en dezelfde woning een kwartslag gedraaid.

Met deze L-vormige stempel heeft het plan een hoge dichtheid en toch een open parkachtige setting. De vloeren en wanden van een woning zijn als een open meubel geplaatst in het volume, waardoor zeer diverse relaties tussen ruimten onderling en het exterieur ontstaan.
 

Haakwoningen

Plaats: Leidschendam
Ontwerp: 2006
Realisatie: onbekend
Omvang: 1310 m2
Opdrachtgever: Ontwikkelaar Victoria Lofts Amsterdam