aanmelden nieuwsbrief
317
223
60

atelier d+g

Voor (en samen met) twee meubelmakers is een nieuw atelier ontworpen bij hun woning op een groot perceel. De vorm is deels ontstaan uit de grillige vorm van het perceel, een spitse vijfhoek, en deels op het thema van een regenworm. Het atelier is een directe vertaling van het proces wat zich afspeelt.

Het atelier heeft een bergzolder in het hoge deel en aan beide ‘voorkanten’ grote openslaande deuren om materiaal makkelijk te kunnen vervoeren. Ruw hout als ingaand product en afgewerkt meubel als uitgaand product aan de andere kant.

Het atelier wordt in eigen beheer in samenwerking met studio dara in het voorjaar van 2010 gebouwd. De constructie van telkens verschillende houten spanten, die de dakvormen volgen, en gevels van zelf samengestelde houtskeletbouw-elementen diende daar op ontworpen te worden. Gevels worden afgewerkt met niet behandelde Red Ceder rabatdelen die langzaam zullen vergrijzen. Alle verbindingen worden ambachtelijk op het werk gerealiseerd.

Atelier D+G

Plaats: Beek en Donk
Ontwerp: 2009
Realisatie: 2010
Omvang: 90 m2
Opdrachtgever: particulier