aanmelden nieuwsbrief
264
243
226
198
193
18

atelier malkovich

We bedachten een skelet dat in setting, oriëntatie en ruimtevorm generiek is door het te verplaatsen, te kantelen of te draaien. Een stalen skelet met daarin een organiserend ‘meubel’ deelt de binnenruimte op in vier verschillende ruimteafmetingen.

Dit geeft de mogelijkheid tot het creëren van een atelier op de verdieping of op maaiveldniveau, een atelier met dubbele hoogte, wonen beneden met tuin of boven met dakterras. Elke nieuwe bewoner kan een kubuspositie kiezen.
 

Het ‘meubel’ is onderdeel van de hoofddraagconstructie en heeft door de modulaire maat de mogelijkheid dat deze in elke gekozen stand meerdere functies gelijk kan zijn zoals kast, keuken, vloer, wand en drager voor expositie. De inrichting is demontabel en op eenvoudige wijze te verplaatsen bij een positieverandering (plug-and-use).

Materialen voor de dichte gevelvlakken worden buiten de traditionele bouwindustrie gezocht, zoals dunne isolerende platen uit de koelwagenindustrie en doek voor klimatologische toepassingen.

Atelier Malkovich 

Plaats: Amsterdam
Ontwerp: 2007
Resultaat: nominatie laatste tien
Omvang: 98 m2
Opdrachtgever: Stichting Nieuw en Meer

In samenwerking met : Jan Couwenberg.