aanmelden nieuwsbrief
264
243
198
193
18
17

binnenplaats ret

      

Lijnenspel - ode aan de geschiedenis van de RET.

Ontwerp van de inrichting van de binnenplaats voor het nieuwe hoofdkantoor van de RET te Rotterdam. Het ontwerp is een volume van nauwkeurig gestapelde lijnen van spiegelende RVS kokers.

Het licht en zicht op de lijnen levert op elk moment van de dag en vanaf elke positie in het gebouw een wonderbaarlijk schouwspel op. Doordat op bepaalde punten gestapelde lijnen samenlopen ontstaat een stevige constructie en tegelijkertijd een spiegelende wand.

De kokers zijn 27cm hoog en 9 cm breed en zijn na gebruik 100% te recyclen tot nieuw materiaal en daardoor erg duurzaam en milieuvriendelijk.

Elke lijn volgt de oorspronkelijke tramlijnen van de historische kaart uit 1910. Daardoor is het volume ook een schaalmodel van de stad Rotterdam. Op elke koker staat het nummer van de toenmalige tramlijn.

Inrichting binnenplaats RET hoofdkantoor

Plaats: Rotterdam
Ontwerp: 2011
Resultaat: nvt
Omvang: 100 m2
Opdrachtgever: RET