aanmelden nieuwsbrief
284
138
133
132
54

mantelzorgwoning

Verbouwing van werkplaats naar mantelzorgwoning afgerond. De huidige eigenaar verlaat het huis aan de straat voor een gelijkvloerse mantelzorgwoning in de achtertuin voorzien van alle gemakken. De werkplaats is daarvoor grondig gerenoveerd.

Het ontwerp van de ruimtes is zo optimaal en efficient mogelijk ingericht met maar 66 m2 vloeroppervlakte. De woning is voorzien van drempelloze extra brede doorgangen om voorbereid te zijn op de toekomst.

Vanuit de gang zicht op de doorgang naar woonruimte met altijd volop zicht op de tuin. Rechts de doorgang naar slaapkamer en badkamer.

Zicht op de badkamer vanuit de slaapkamer met overal de vrije hoogte onder de kap in het zicht.

Zicht van het interieur en de lange gang naar de voordeur vanuit de schuifpui. De bestaande spanten zijn zoveel mogelijk in het zicht gelaten en vormen een scherp contrast met de minimalistische afwerking van wanden en vloeren.

Mantelzorgwoning
 
Plaats: Haaren
Ontwerp: 2016
Realisatie: 2016
Omvang: 80 m2
Opdrachtgever: particulier

Zicht op de overdekte entree-gevel die is voorzien van Western Red Ceder houten latten.

De nieuwe voorgevel bestaat volledig uit kozijnen met rondom volop zicht op de tuin. Op het dak een ruime hoeveelheid van de nieuwste generatie lichtpanelen met ruim voldoende opbrengst voor beide woningen.

Ook de andere kopgevel en het beschutte terras zijn voorzien van deze fijnbezaagde smalle houten Western Red Ceder latten die met de tijd langzaam zilvergrijs worden.