aanmelden nieuwsbrief
211
199
70
68

optoppen

De stadswoning in Tilburg waarvoor eerder een uitbreiding is gerealiseerd op de begane grond heeft nu een houten verdieping erbij gekregen op het dak. De opgetopte uitbreiding heeft volledig glazen gevels aan beide zijden naar twee balkons van 20m2. 

De verdieping is volledig in houtskeletbouw uitgevoerd. Binnenin is één grote ruimte gecreeerd van 40 m2 met aan de voorkant een overdekt balkon op het zuiden waar de winterzon mooi binnen schijnt. Het noordbalkon heeft veel zon gezien de geringe belending.

De kozijnen en gevelplanken zijn van Western Red Cedar hout. Het ritme is samengesteld uit planken van 3 breedtes in wisselende volgorde. De houten bekleding is afgewerkt met een naturel kleur zeep-olie. De schoorsteen is ook bekleed als sculpturaal element.

Dit project is opnieuw als Design + Build uitgevoerd. We hebben het dus ontworpen, gevisualiseerd, uitgetekend voor de vergunning en als aannemer uitgevoerd. Als ontwerper sta je dan bovenop de uitvoering en de juiste details.

Optopen stadswoning Tilburg

Plaats: Tilburg
Ontwerp: 2016
Realisatie: 2016
Omvang: 60 m2
Opdrachtgever: particulier