aanmelden nieuwsbrief
318
211
199
70

losgeknipte aanbouw

Samen met de opdrachtgever is een uitbreiding en keuken ontworpen voor een woning aan het park in Zaltbommel. De wens bestond om een ruimere keuken te krijgen en een betere toegang tot de tuin.

Daarvoor is een schuifpui over de volle breedte op twee meter afstand van de bestaande achtergevel gezet. De aanbouw is visueel losgeknipt van het bestaande huis door direct achter de draagbalk ter ondersteuning van de bestaande gevel een groot daklicht te plaatsen.

Deze ingreep geeft tevens een bijzondere lichtinval op de nieuwe ruime keuken en eettafel. De ruimte is door de rustige natuurstenen vloer, de uniforme afwerking met wit stuukwerk van wanden, balken en plafonds en de voor de helft te openen achtergevel een voorbeeld voor de mogelijkheden met dit soort woningen.

Losgeknipte aanbouw

Plaats: Zaltbommel
Ontwerp: 2008
Realisatie: 2008
Omvang: 28 m2
Opdrachtgever: particulier