aanmelden nieuwsbrief
318
211
199
68

tuinkamer

Voor de bewoners van een woning op een groot perceel van 1200 m2 bestond de wens door middel van een serre meer relatie met de tuin te krijgen vanuit de oorspronkelijk naar de straat gerichte woning.

De tuinkamer is in de oksel tussen de bestaande garage en bijkeuken geplaatst en organiseert de buitenruimte. De ruimte heeft deels bestaande (buiten)wanden en is van een robuuste glazen gevel voorzien. Een grote schuifdeur opent de helft van de achtergevel zodat zelfs bij slecht weer een buitengevoel wordt gegeven.

In het dak zijn tien kleine daklichten voor extra lichtinval geplaatst. De bestaande buitenmuren fungeren daardoor als een decor waar de schaduwen van de daklichten gedurende de dag een abstract spel spelen.
 

De tuinkamer is de hoek om gebouwd en verlengd als afdak naar de achterdeur vanwege de wens daar droog binnen te kunnen komen. De hemelwaterafvoer is aan deze zijde in de kolom verstopt.

Tuinkamer

Plaats: Oisterwijk
Ontwerp: 2006
Realisatie: 2006
Omvang: 32 m2
Opdrachtgever: particulier